Oprichting Alma

Silke Daneels

2020 was geen gemakkelijk jaar, uitleggen waarom is overbodig vermoed ik. Gedurende deze periode ben ik zelf op zoek gegaan naar manieren om hiermee te kunnen omgaan. Mediteren, veel wandelen, 's ochtends bij zonsopgang in het bos dwalen, mindful wandelen, vroeg in de ochtend opstaan om een moment voor mezelf te nemen,... In deze tijd, wanneer alles nog stil en donker is, lees ik verschillende soorten boeken om mezelf te ontwikkelen. Stilstaan is immers achteruit gaan.


Wanneer ik vertelde over mijn bevindingen, merkte ik dat mensen oprecht geïnteresseerd waren. Je kon merken dat iedereen op de één of andere manier wel op zoek is naar een manier om zich goed in zijn vel te voelen, om gelukkig door het leven te gaan, om veerkracht te vinden.


Hieruit ontstond het idee om het mooie nieuwe project 'Alma - The art of happiness' te lanceren om positiviteit onder de mensen te brengen. Kunst leek me de aangewezen manier om dit te doen op een toegankelijke manier. Want ja, er zijn best nog wel veel mensen die de wenkbrauwen fronsen bij de termen "mediteren", "mindset" of "zelfontwikkeling". Mooie beelden kunnen elke soort persoon raken en inspireren. Mijn wens gaat in vervulling wanneer we een breed publiek kunnen bereiken, wanneer deze allemaal een glimlach op het gezicht krijgen wanneer ze maandelijks hun nieuwe alma kunnen ontdekken. 

 

Have fun!

Silke

Grafisch Vormgever & Illustrator 

www.dasi.be